HALO, NAMA JE STALO!

Donacijom podrži rad besplatnog telefona za stručnu podršku dostupnu svim ljudima s izazovima mentalnog zdravlja.

doNIRAJ SADA
Do sada prikupljeno 7687€ od planiranih 25,000€

Donacijom podržavate

0
Volontera
0
Radna sata po volonteru
0
Telefonskih linija

Zašto je ovo važno?

U Hrvatskoj gotovo svaki peti mladi čovjek ima neki problem s mentalnim zdravljem, a čak 50.000 dječaka i djevojčica živi s nekom mentalnom poteškoćom. Mnoge psihičke poteškoće ostanu neotkrivene zbog njihova neprepoznavanja, nedostupnosti usluga psihološke podrške ili zbog stigmatizacije. Brze usluge savjetovanja u kriznim situacijama teško su dostupne, zbog skupoće i dugih lista čekanja, iako pravovremene intervencije mogu spriječiti najgore ishode, poput samoubojstava.

Naše rješenje

 

Udruga Oaza iz Rijeke posljednje dvije godine pruža besplatnu telefonsku podršku svima koji su u potrebi za razgovorom u kriznim životnim situacijama. Besplatni i anonimni Slon telefon 08009977, svakodnevno je dostupan svim građankama i građanima Hrvatske za stručnu podršku pri problemima mentalnog zdravlja. Stručnu intervenciju pružaju educirani volonteri, polaznici različitih škola psihoterapije. Bilo da se radi o usamljenosti, ovisnosti, bolesti ili drugim kriznim životnim situacijama, ovom uslugom želimo doprinijeti rješavanju rastućih problema mentalnoga zdravlja te pridonijeti normalizaciji i poticanju traženja stručne pomoći. Na ovaj način bitno utječemo na dostupnost usluge savjetovanja i priuštivosti stručne podrške u nošenju s problemima mentalnog zdravlja u Hrvatskoj.

Kako nam možeš pomoći?

Poziv i savjetovanje su besplatni za one kojima je potpora potrebna, ali za pružanje ove usluge Oaza mora osigurati sredstva za plaćanje osnovnih troškova. Zbog toga pokrećemo kampanju “Halo, nama je stalo!”, kojom prikupljamo sredstava za financiranje nastavka rada ove telefonske linije. Podrži nas i ti. Podrži našu kampanju danas i budi dio pokreta koji mijenja živote. Svaka donacija, bez obzira na veličinu, napravit će razliku.

 

Svjedočanstva

“Hvala! Puno ste mi pomogli! Da nisam s vama razgovarala, ne znam što bi bilo sa mnom.”

,

„Nekad je i samo jedan poziv, mali korak, dovoljan da pokrene lavinu promjena. Hvala!“

,

„Samo mi treba uho za slušanje.“

,

„Zovem samo da kažem hvala i da znaš da sam dobro.”

,
„Spasio si mi život”
,

Donacija

Kroz KEKS Pay

Skeniranjem barkoda

Ispunjavanjem uplatnice

Podržali su nas

Hvala što je i vama stalo da stvorimo zajednicu sigurnosti i podrške