Završnica projekta Novi put – razvoj inovativnog programa socijalnog uključivanja beskućnika rezultirala je predstavom Crna vuna održanom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Predstava je realizirana u sklopu projekta »Novi put«, koji smo u partnerstvu provodili s Gradom Rijeka, Centrom za socijalnu skrb Rijeka i Prihvatilištem za beskućnike »Ruže sv. Franje«, a s ciljem bolje društvene i socijalne integracije beskućnika i osoba u riziku od beskućništva. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Crna vuna ispreplela je biografske priče našh korisnika koje su sami iznjeli javnosti na kazališnim daskama pozivajući društvo na iskren, hrabar, ranjiv i snažan način u svoj svijet i život u produkciji Kolektiva Igralke. Predstava je svoju predpremjeru imala 30. ožujka, dok je premjerno predstavljena 6. travnja, a publici je donesena i 11. travnja te zbog izrazito velikog odaziva planiraju se i buduće reprize.  S neizmjernim ponosom čestitamo našim korisnicima i suatorima predstave  Svetlani Kukuljan, Anđelku Bajčiću, Zlatku Kneževiću i Divni Šainović koji su ovim nastupom ukazali za društvenu i sistemsku nejednakost, nepravednost i manjkavost s ciljem senzibilizacije javnosti otvarajući mogućnost pokretanja dijaloga u javnom prostoru u kojem ravnopravno reprezentiraju svoju stranu osnaženi dramskim tehnikama zauzimajući punopravno mjesto pod reflektorom na društvenoj sceni.

Fatastična predstava ostvarena je u produkciji kolektiva Igralke koje su kroz dugotrajan i dubok rad s našim korisnicima vrijedno plele Crnu vunu donoseći novinu i u hrvatskom kazalištu postavljajući  kazalište zajednice –  community theatre  te brojnim inovativnim kazališnim tehnikama kako bi na najbolji način iznjeli ovu autentičnu predstavu. Čudesna suradnja postignuta je i s glazbenikom Damirom Urbanom autorom naslovne pjesme predstave.