U sklopu obilježavanja Svjetskog dana beskućnika koji se obilježava svake godine 10. listopada sudjelovali smo na  Konferenciji o beskućništvu u Puli. Konferencija je održana u Domu Hrvatskih branitelja u sklopu 13. Nacionalnog susreta o beskućništvu u organizaciji Crvenog križa Pula i Hrvatske Mreže za beskućnike, koje je Udruga Oaza član. Kao i prošle godine, ovogodišnji Svjetski dan beskućnika posvećujemo beskućnicima koji nisu obuhvaćeni smještajem, tzv. skrivenim beskućnicima.

Na Forumu je otvorena i foto izložba o skrivenom beskućništvu pod nazivom m „Imam ime“ fotografkinje Snježane Bratanović, na Forumu u Puli gdje su prisustvovali predstavnici svih organizacija koje se bave problematikom beskućništva u RH.

U priopćenju za medije Hrvatske Mreže za beskućnike još je jednom istaknuto kako je problematika beskućništva zaista kompleksan problem i potrebna nam je bolja suradnja svih sektora, potrebna nam je strategija za borbu beskućništva, lokalne socijalne i stambene strategije, koordinacija zdravstvenih i socijalnih institucija sa pružateljima usluga, razvoj dodatnih usluga u manjim gradovima i prihvaćanje ETHOS tipologije beskućništva na razini RH.