U prostoru Citadele u Belišću, od 28. do 30. lipnja imali smo prilike sudjelovati na trodnevnom komunikacijskom treningu za organizacije civilnog društva u sklopu  projekta ”Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena” kojeg provode Udruženje za razvoj kulture URK, Gong, O.A.ZA., Udruga “MI” – Split te domaćin ovog treninga Inkluzivna kuća Zvono. U projektnom konzorciju sudjeluje još i norveški partner Scanteam, a projekt se provodi 3 godine.

Ovim smo treningom dobili potrebno vrijeme i prostor uz pomoć stručnih voditelja otvoriti pitanje ” Kako našu temu učiniti važnom drugima?” odnosno kako javno komunicirati. Tom smo pitanju pristupili kroz praktičan rad na komunikacijskim planovima, prezentacijskim vještinama te razvijanjem različitih alata i tehnika koje su u današnje vrijeme nužne kako bi se poruke udruga probile u eter i došle do željene publike.

Na Citadeli se okupilo čak 20 organizacija civilnog društva iz Rijeke, Zadra, Zagreba, Osijeka, Vukovara, Valpova, Belišća, Darde, Petrinje i Orahovice te smo izrazito zahvalni što smo imali priliku učiti, upoznati i surađivati sa svim uključenim udrugama i razmjenjivati iskustva te zajedno raditi na novim vještinama i pridonositi kvalitetnijem i boljem civilnom društvu.