od 7. do 10. Listopada sudjelovali na obilježavanju 15. Nacionalnog susreta o beskućništvu u Splitu.
Imali smo čast prisustvovati promociji publikacije „Siromaštvo – „Mrlja na savjesti čovječanstva“, autorice Đordane Barbarić te potom sudjelovati na Konferenciji „Lica beskućništva“ gdje je uz ostale iznimne aktiviste i djelatnike socijalnog sektora, naš predsjednik udruge, Dejan Travica gostovao na panelu “Podrška stanovanju kao prevencija beskućništva i primjeri dobre” gdje je predstavio naš dosadašnji rad i aktualne projekte.
Posjetili smo i otvaranje izložbe postera i fotografija „Skriveno beskućništvo“
Ali smo i zasukali rukave te se priključili akciji „Društveno korisnim radom za zajednicu“ na Kaštelu Gomilica, plaža Camp.
Te smo 10. listopada obilježili svjetski dan beskućnika sa ostalih 17 organizacija članica Hrvatska mreža za beskućnike
Ovaj je susret bio izuzetno produktivan, ugodan i koristan te smo veoma zahvalni ovogodišnjim domaćinima članovima HMBa: Udruga MoSt, CERANEO i Udruga sv. Jeronim.
Svijetski dan beskućnika ove je godine obilježen u vrijeme globalne pandemije zbog koje se  u Hrvatskoj i svijetu znatno povećao broj beskućnika te koja je doprinijela pogoršanju njihovih poteškoća i problema. Poražavajuće su procjene prema kojima HMB procjenjuje da je  po definiciji UN oko 2200 tisuće apsolutnih beskućnika, osoba koje nemaju „krov nad glavom“ te borave na javnim mjestima i mjestima koja nisu namijenjena za stanovanje. Također, procjenjujemo kako je više od 10000 relativnih beskućnika, koji imaju nekakav „krov nad glavom“, ali bez osiguranih osnovnih standarda zdravlja i sigurnosti. Zbog ovakvih podataka neizmjerno je važan i ovaj datum na koji se skreće pogled javnosti na ovu problematiku, te se pokušava senzibilizirati javnost kako bi se išlo korak bliže razrješavanju ove situacije. U cilju komuniciranja ove poruke u javnosti komunicirali smo našu poruku i putem medija što možete i pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=fzZwvVLt7lQ