20. listopada smo sudjelovali na okruglom stolu ”Kako stvaramo prostor podrške?” u sklopu projekta ‘ProstoRi Podrške – program savjetovališta u zajednici’ u organizaciji Udruge UZOR. Udruga Terra i Grad Rijeka gdje smo propitivali i raspravljali o metodama rada i načinima na koje možemo najučinkovitije pomagati i podržavati djecu, mlade i njihove obitelji.
Okrugli stol zamišljen je kao simbol ravnopravnosti, uvažavanja, koji svima daje priliku da kažu i poziva ih da čuju. Okupio nas je kao stručnjake u radu S i ZA djecu i mlade i njihove obitelji, kako bi promišljali što nam pomaže stvarati kontekst povjerenja, kako gradimo odnos, kako dijelimo moć, kako znamo da pomažemo, koji su naši resursi i snage kojima možemo prevladati izazove.
Na ovaj način adresirali smo i potrebu za podrškom za sebe kao stručnjake koji stvaraju i provode kvalitetne socijalne usluge koje su u stanju rezultirati aktivnim uključivanjem pojedinaca u društvo i visokim stupnjem socijalne kohezije.
Zahvalni smo što smo imali priliku sudjelovati i podržati otvoreni kanal međuintitucionalne i unutarsektorske suradnje koja je od neizmjerne važnosti pri poboljšanju pristupanja ovoj kompleksnoj problematici pri čemu smo naučili puno i bili uistinu inspirirni za daljnji rad!