Udruga Oaza uspostavila je suradnju s Akademijom primjenjene umjetnosti

U sklopu kolegija Akademije primjenjene umjetnosti, pod vodstvom Lenke Udovički i Bojane Ćulum, učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole Škurinje, koji pohađaju naš program Edukacije i integracije, dva mjeseca su sa studentima 3. godine Glume i medija pripremali predstavu pod nazivom „Moja Rijeka – Grad kulture“, koju su 21. prosinca 2017. godine odplesali, odglumili i odpjevali.

Rekvizite za predstavu izradili su učenici sa Jadrankom Lacković iz Art mašine, kretivni atelje za promicanje vizualne kulture. U završnoj pripremi predstave sudjelovao je profesor Emeritus, čuveni kompozitor, aktivista, borac za ljudska prava, vanjski suradnik Akademije primjenjene umjetnosti Nigel Osborne. Pod vodstvom studenata Glume i medija i profesora Osborna naši učenici su postali skladatelji, tekstopisci, glumci i plesači.

Predstava se održala u prostorijama Osnovne škole Škurinje u prisustvu svih zainteresiranih, među kojima je bilo roditelja, djelatnika Škole, članova i sadašnjih, bivših djelatnika Udruge Oaza, a predstavu je pogledao i Rade Šerbedžija, hrvatski filmski, televizijski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik, koji je ostvario i zapažene uloge u hollywoodskim produkacijama.

Ova suradnja nam je pružila iznimno zadovoljstvo i iskustvo kakvo se rijetko pruža. Ovom prilikom bi voljeli još jednom zahvaliti svima na nezaboravnim druženjima i veselimo se budućoj suradnji.