Udruga Oaza organizira javnu tribinu

”I ja sam tu..”

koja će se održati  u ponedjeljak, 14. studenog 2022. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici, na adresi Korzo 16, Rijeka.

 

Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza od svog osnutka 2010. godine njeguje svoju misiju, te kroz razne aktivnosti i programe nastoji povećati mogućnosti izbora za one koje društvo stavlja u poziciju da izbora nemaju, istodobno radeći na promjeni društvenih shvaćanja prema povećanju solidarnosti, jednakosti i prihvaćanju različitosti.

 

Javnom tribinom koja će se održati u sklopu projekta psihosocijalne podrške korisnicima nužnog smještaja Grada Rijeke, pod nazivom ”SamSamA – nisam!”, financiranim od strane Ministarstva zdravstva, želimo pružiti mogućnost našim korisnicima, da oni kao najveći eksperti za problematiku beskućništva i siromaštva progovore o svom iskustvu, potrebama, predrasudama i izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju. Iako su nekada nevidljivi i njihov glas se ne čuje, međutim i oni su tu, važni su i iskustvo koje imaju može stvoriti kontekst iz kojega možemo svi nešto naučiti.

 

Unaprijed zahvaljujemo na interesu za problematiku beskućništva i siromaštva iz perspektive samih socijalno ugroženih osoba te se veselimo Vašem odazivu na javnu tribinu.