Danas, 10. listopada 2022. godine postavili smo transparent ”Ulica nije dom” na Riječki neboder kako bismo obilježili Svjetski dan beskućnika te apelirali na javnost i donositelje odluka na rastući problem beskućništva i ljudi u riziku od siromaštva te posljedično i beskućništva.

Kao i proteklih godina, Hrvatska mreža za beskućnike, njene članice i drugi dionici koji skrbe o beskućnicima obilježavaju Svjetski dana beskućnika, 10. listopada s počekom u 12:00 sati, u osam gradova, organizacije koje skrbe o beskućnicima na javnim su mjestima hrvatskoj javnosti i donositeljima odluka poslale apel „ULICA NIJE DOM“. Poslan je apel donositeljima odluka da je vrijeme da se u Republici Hrvatskoj počne sustavnije skrbiti o beskućnicima i donese strategija za borbu protiv beskućništva te nacionalna i lokalne strategije socijalnog stanovanja za razvijanje primjerenijeg sustava stambenih subvencija i pomoći kućanstvima u neprimjerenim uvjetima stanovanja.

Članice Mreže Udruga Oaza i Udruga Terra postavile su transparent ”Ulica nije dom” na Riječki neboder.

Željeli bismo posebice zahvaliti učenicima Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci pod mentorstvom profesorice Tatjane Masterl koji su dizajnirali ovaj transparent te nam pomogli u otvaranju ovog važnog pitanja u javnom prostoru!