U ponedjeljak, 14. studenog smo održali svoju prvu drugačiju javnu tribinu pod nazivom “I ja sam tu..” u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke s početkom u 12 sati.
Na tribini su naši hrabri korisnici i korisnica vrlo otvoreno i autentično progovorili o svom životnom iskustvu, boravku u nužnom smještaju te o izazovima s kojima se susreću. Neizmjerno smo ponosni i zahvalni što su nam dozvolili da ih čujemo i vidimo. Cilj ove tribine bio je ukazati kako naši korisnici nisu samo ” socijalni slučajevi” oni su prvotno ljudi sa svim svojim kompleksnostima koje smo pokušali dočarati i kroz umjetnost.
Posjetitelji tribine imali su priliku vidjeti malu izložbu radova naših vrijednih korisnika i korisnica, nastalih tijekom naših kreativnih radionica te čuti pjesme našeg pokojnog Radovana. A svi koji ste to propustili, možete nas posjetiti u prostoru Centra za pomoć i podršku beskućnicima unutar samog nužnog smještaja, na adresi Antuna Mihića 2 G, gdje se možete uključiti u naše aktivnosti, razgledati naše radove, a iste i “udomiti”.
Tribinu smo zaključili s čitanjem poezije nedavno preminulog Radovana Jokića – pjesnika, šaljivđije i jednog od korisnika nužnog smještaja Grada Rijeke kako bismo se osvrnuli i za njegovim umjetničkim djelovanjem i dali im mjesto u javnom prostoru. Želja nam je bila poručiti kako je potrebno osvrtati se i slušati puninu ljudskosti koje nam naši bližnji i naši sugrađani daju konstantno i dok su tu, dok još ima vremena za pomoći i obogatiti svoj i njihov život.
Tribina je jedna od aktivnosti projekta “SamSamA – nisam!”, koji provodimo u partnerstvu s Gradom Rijeka, a koji je usmjeren na pružanje psihosocijalne podrške korisnicama i korisnicima nužnog smještaja Grada Rijeke sufinanciran od strane Ministarstva zdravstva.