Prije Božićnih blagdana, uoči Međunarodnog dana ljudske solidarnosti koji se obilježava 20. prosinca, već tradicionalno su se otvorila vrata Prihvatilišta za sve građane i javnost. Ove godine se Dan otvorenih vrata održao 12. prosinca te su nas svi zainteresirani mogli posjetiti između 10 i 17 sati.

Svake godine se posebno radujemo posjetu učenika Medicinske škole u Rijeci. Predstavnici svih razreda, u pratnji razrednika III-5 razreda Marijana Matejčića i višegodišnje organizatorice akcije prikupljanja poklona za naše korisnice i korisnike, Saše Uljančić i ove godine su nas razveselili svojim osmjesima, veseljem i poklonima za svakog korisnika i korisnicu. Svaki razred Škole je sa svojim razrednicima pripremao poklone za jednog korisnika. Uložili su puno truda, nešto odricanja, ljubavi i lijepih želja te svojom dobrotom i poklonima obradovali korisnike i korisnice. Osim tradicionalnog zajedničkog kićenja bora, ove godine smo odlučili našim vjernim posjetiteljima iskazati zahvalnost i pripremom malog kulturno-umjetničkog programa, tako je bilo pjesama, recitacije i plesa. Predsjednik Oaze, Dejan Travica je mlade posjetitelje upoznao s poviješću nastanka i djelovanjem Udruge te im ispričao put do i od beskućništva. Sretni smo što možemo pridonijeti upoznavanju učenika sa problematikom siromaštva i beskućništva te time dati svoj doprinos njihovoj senzibilizaciji.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo Medicinskoj školi u Rijeci i svim sudionicima akcije prikupljanja poklona za naše korisnike i korisnice te zainteresiranim građanima koji su nas posjetili i svojim prisustvom, osmjehom i razgovorom podijelili s nama blagdansko raspoloženje.