Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatska mreža za beskućnike i ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, organiziraju trinaestu kampanju Hrvatska volontira te i ove godine pružaju priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima. Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 17. do 20. svibnja i prijavljeno je preko 120 volonterskih aktivnosti!
Udruga Oaza će ove godine sudjelovati u kampanji sa 2 akcije.
Korisnici i djelatnici Udruga Oaza osmislili su akciju “Zajedno za zelenu oazu” te će zajedno s volonterima u srijedu, 17.05.2023. godine urediti okoliš (košnja trave, šišanje živice i ostale zabavne stvari) riječke podružnice Dječjeg doma ”Ivana Brlić Mažuranić” na Potoku.
Udruge Oaza osmislio akciju “Čovječe, razveseli se!”, tijekom koje će se u četvrtak, 18.05.2023. godine od 10.30 sati uređivati okoliš oko Centra za pomoć i podršku beskućnicima u nužnom smještaju Grada Rijeke.
Tijekom obje akcije volonteri će imati priliku upoznati se s radom udruga, družiti se s korisnicima i saznati više o sve aktualnijoj problematici siromaštva i beskućništva, te izazovima i predrasudama s kojima se naši korisnici svakodnevno suočavaju, ali i osobno se uvjeriti kako smo svi samo ljudi, bez obzira na trenutnu socio-ekonomsku situaciju. ????