Dan otvorenih vrata Prihvatilišta za beskućnike Udruge Oaza

Prije Božićnih blagdana, uoči Međunarodnog dana ljudske solidarnosti koji se obilježava 20. prosinca, već tradicionalno su se otvorila vrata Prihvatilišta za sve građane i javnost. Ove godine se Dan otvorenih vrata održao 12. prosinca te su nas svi zainteresirani mogli posjetiti između 10 i 17 sati.

Svake godine se posebno radujemo posjetu učenika Medicinske škole u Rijeci. Predstavnici svih razreda, u pratnji razrednika III-5 razreda Marijana Matejčića i višegodišnje organizatorice akcije prikupljanja poklona za naše korisnice i korisnike, Saše Uljančić i ove godine su nas razveselili svojim osmjesima, veseljem i poklonima za svakog korisnika i korisnicu. Svaki razred Škole je sa svojim razrednicima pripremao poklone za jednog korisnika. Uložili su puno truda, nešto odricanja, ljubavi i lijepih želja te svojom dobrotom i poklonima obradovali korisnike i korisnice. Osim tradicionalnog zajedničkog kićenja bora, ove godine smo odlučili našim vjernim posjetiteljima iskazati zahvalnost i pripremom malog kulturno-umjetničkog programa, tako je bilo pjesama, recitacije i plesa. Predsjednik Oaze, Dejan Travica je mlade posjetitelje upoznao s poviješću nastanka i djelovanjem Udruge te im ispričao put do i od beskućništva. Sretni smo što možemo pridonijeti upoznavanju učenika sa problematikom siromaštva i beskućništva te time dati svoj doprinos njihovoj senzibilizaciji.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo Medicinskoj školi u Rijeci i svim sudionicima akcije prikupljanja poklona za naše korisnike i korisnice te zainteresiranim građanima koji su nas posjetili i svojim prisustvom, osmjehom i razgovorom podijelili s nama blagdansko raspoloženje.

2018-05-18T19:23:07+00:00 2017/12/12|