11. Nacionalni susret o beskućnicima i Konferencija o beskućništvu pod nazivom ”Stanje i perspektive u radu s beskućnicima”

Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza i Hrvatska mreža za beskućnike (nacionalna, nevladina organizacija udruženih pravnih osoba koje skrbe o beskućnicima i sličnim socijalno isključenim skupinama građana te fizičkih osoba koje doprinose skrbi o beskućnicima i sličnim socijalno isključenim skupinama građana) je povodom Svjetskog dana beskućnika 10. listopada u okviru 11. Nacionalnog susreta o beskućnicima Hrvatske mreže za beskućnike organizirala Konferenciju o beskućništvu pod nazivom ”Stanje i perspektive u radu s beskućnicima”.

Konferencija je održana 10. listopada 2017. godine u 11 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, a posvećena je prevenciji beskućništva, socijalnom uključivanju beskućnika te programima i mjerama za ublažavanje siromaštva. Prof. dr. sc. Zdenko Babić sa Studijskog centra za socijalni rad, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prisutnima je prezentirao stanje i perspektive unaprjeđenja programa i mjera za ublažavanje siromaštva. Od strane prof. dr. sc. Olje Družić Ljubotina, također sa Studijskog centra za socijalni rad, istaknut je primjer prvog reprezentativnog istraživanja o beskućništvu u Republici Hrvatskoj. Nadalje, dane su smjernice za provođenje ETHOS tipologije beskućništva te primjeri dobre prakse u radu s beskućnicima namijenjene jedinicama lokalne i područne samouprave.

Samoj Konferenciji je prethodilo obilježavanje Svjetskog dana beskućnika na Riječkom Korzu, gdje su organizacije koje skrbe za beskućnike i beskućnice diljem Hrvatske informirale građane o problematici beskućništva, kao najekstremnijim oblikom siromaštva i socijalne isključenosti, te o svojim programima i projektima za socijalno ugrožene u cilju senzibilizacije javnosti za problematiku beskućništva.

http://magazin.hrt.hr/409445/na-svjetski-dan-beskucnika-akcija-i-konferencija-u-rijeci – video s javljanja

2018-05-18T19:32:36+00:00 2017/10/10|